سوره بقره آیه 180

کُتِبَ عَلَیْکُمْ إِذَا حَضَرَ أَحَدَکُمُ الْمَوْتُ إِنْ تَرَکَ خَیْرًا الْوَصِیَّةُ لِلْوَالِدَیْنِ وَالْأَقْرَبِینَ بِالْمَعْرُوفِ حَقًّا عَلَى الْمُتَّقِینَ
می فرماید:
اشاره به بحث وصیت قبل از مرگ و احتضار دارد و میفرماید ; "کُتِبَ عَلَیکم الْوَصِیَّةُ یعنی واجب است برشما داشتن وصیتنامه، کُتِبَ یعنی واجب، یعنی در شیرازه ی تقدیر ذخیره شده !
کلمه وصیت از "وَصَیَ" به معنی متصل شدن است
وصیت یعنی وصل شدن دنیا به آخرت
یعنی وصل شدن موصی به وصی
وصل شدن قبل ازمرگ به بعد مرگ
پس در وصیت یک تقوا نهفته است
در وصیت نامه باید سهمی از مال برای والدین و نزدیکان مشخص شود و این حق آنهاست . و کسی که این امر را انجام دهد از متقین است .
چون کفن تنها لباسی است که جیب ندارد
باید به مرگ اقرار داشت و وصیت نامه نوشت و به چندنفر نشان داد، که همین اقرار یعنی وصل شدن قبل مرگ به بعد مرگ و همین امر موجب طول عمر میشود .
سوره +بقره +آیه +180
وصیت
مرگ
تقوا
MA
NT
002180
تهیه کننده: ربابه مردانی
یکی دیگر از صفات متقین، وصیت کردن است؛در این آیه می فرماید:نوشته شد برای شما، وقتی که یکی از شما، مرگش فرا برسد(وقت احتضار)که قبل از مرگ، وصیت کند.وصیت به معنی متصل شدن و توصیه(سفارش، دستور) نیز ازهمین ریشه می باشد و هم معنی هستند؛وصیت یعنی وصل شدن دنیا به آخرت، موصی به وصی، وصل شدن قبل از مرگ به بعد از مرگ، این معنی کامل وصیت می باشد که در این امر، تقوی نهفته است؛برای پدر و مادر و اولاد و نزدیکان، به صورت خوبی وصیت به جا گذارد، حقی بر مومنین است که قبل از مرگ وصیت بنویسند و دیگران را نیز در جریان بگذارند، چون کفن تنها لباسی است که جیب ندارد. وصیت+مرگ+تقوی+دنیا+آخرت