سوره بقره آیه 93

وَإِذْ أَخَذْنَا مِیثَاقَکُمْ وَرَفَعْنَا فَوْقَکُمُ الطُّورَ خُذُوا مَا آتَیْنَاکُمْ بِقُوَّةٍ وَاسْمَعُوا قَالُوا سَمِعْنَا وَعَصَیْنَا وَأُشْرِبُوا فِی قُلُوبِهِمُ الْعِجْلَ بِکُفْرِهِمْ قُلْ بِئْسَمَا یَأْمُرُکُمْ بِهِ إِیمَانُکُمْ إِنْ کُنْتُمْ مُؤْمِنِینَ
میفرماید:
قابل ذکر است که در این آیه، قوّه به معنای مَلک است. خداوند می فرماید : ما به شما قوه دادیم . یعنی پروردگار به انسان ملک و قوه می دهد اما چطور ؟ نیاز به تدبر و تفکر است .
با "وَإِذْ أَخَذْنَا مِیثَاقَکُمْ" قوه می‌دهد.
کجا قوه میدهد؟
وَرَفَعْنَا فَوْقَکُمُ الطُّورَ
در واقع اشاره به تجلّی خداوند بر موسی در کوه طور دارد
چه زمانی تجلی به وجود آمد؟
زمانی که."وَوَاعَدْنَا مُوسَى ثَلَاثِینَ لَیْلَةً وَأَتْمَمْنَاهَا" اتفاق افتاد . یعنی نتیجه چله و عهد و پیمان حضرت موسی باعث شد که خدا به ایشان قوه بدهد .
در حقیقت ما نیز برای دریافت قوّه باید با خدا در عهد وپیمان عمل به قرآن باشیم، همانطور که بالاترین عهد و پیمانی که خداوند در این آیه با موسی بیان کرده در خصوص چله و عهد می باشد. ما نیز باید در یک مبدا زمانی با خدا عهد ببندیم و در میقات وجود خویش (هم مبدا و هم مکان میقات وجود خویش باشد) به قصد اینکه چهل روز خود را برای خدای خویش خالص سازیم .
اما متاسفانه خداوند در آیه 27 سوره بقره میفرماید: "الَّذِینَ یَنْقُضُونَ عَهْدَ اللَّهِ مِنْ بَعْدِ مِیثَاقِهِ وَیَقْطَعُونَ مَا أَمَرَ اللَّهُ بِهِ أَنْ یُوصَلَ وَیُفْسِدُونَ فِی الْأَرْضِ" اشاره می کند که انسان دچار نقض عهد و پیمان خویش (فسق) می شود.
و نتیجه اینکه انجام چله امری بسیار بسیار مهم است .  در چله هم قوه نازل می شود، یعنی قوه ای بر قوه کسی که چله می گیرد، هم "رَفَعْنَا فَوْقَکُمُ الطُّورَ"
باید با خدا عهد ببندیم و این آیات را بر خود پیاده نماییم و با استغفار به سوی خدا بازگردیم و باید دید که خدا برای چنین بنده ایی چه می کند
سوره+بقره+آیه+93
چله
قوه
تجلی+پروردگار
عهد
پیمان
ملک
استغفار
EG
NT
002093
تهیه کننده: نسرین طاهری
میفرماید:و اذ اخذنا میثاقکم و رفعنا فوقکم الطور خذوا ما اتیناکم بقوة .

قبلاً گفتیم قوة، ملک است،

میفرماید: ما اتیناکم بقوة یعنی:ما به شما قوة دادیم . چگونه میشود که خداوند به انسان قوة و ملک میدهد؟ به اذ اخذنا میثاقکم و در رفعنا فوقکم الطور، قوة میدهد .

هنگامیکه و واعدنا موسی ثلاثین لیله و اتممناها بعشر اتفاق افتاد، خداوند در طور بر حضرت موسی تجلی کرد . یعنی نتیجه چله حضرت موسی رفعنا فوقکم الطور را بوجود آورد.

بنابراین ما همیشه باید با خداوند عهد و پیمان داشته باشیم، که به قرآن عمل کنیم .

بالاترین عهدی که خداوند به حضرت موسی بیان میکند، در مورد چله و عهد است . عهدی که انسان در مبدأئی از زمان با خدا ببندد، و در میقانی برود که هم مبدأ و هم مکان آن میقات وجود خودش باشد، و قصدش هم این باشد که خودش را برای خدا خالص کند .

خداوند در آیه 27 سوره بقره میفرماید: الذین ینقضون عهد الله من بعد میثاقه و یقطعون ما امرالله به من یوصل و یفسدون فی الارض . این خیلی مهم است، چون قوه ای بر قوهٔ ما نازل میشود .

چه خوب میشود که ما این آیات را در خودمان پیاده کنیم .

و چه خوب است که عهدی با خدا ببندیم، و بگوییم : خدایا ما تا امروز نمی دانستیم، حالا آمدیم ما را تحویل بگیر . استغفرالله ربی و اتوب الیه، خدایا بسوی تو باز گشتیم، بعد ببینید خدا برایتان چکار میکند؟